Τι ειναι SSL

Τι είναι SSL?! SSL είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο ασφαλείας Secure Sockets Layer (SSL) για να δημιουργήσει μια ασφαλή κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ ενός διακομιστή web και ενός προγράμματος περιήγησης Ιστού. Βοηθά να διατηρείται ή ιστοσελίδα σας ασφαλής για τους επισκέπτες σας.

Τα πιστοποιητικά κρυπτογράφησης SSL χρησιμοποιούνται για την κρυπτογράφηση της κυκλοφορίας μεταξύ των δύο συστημάτων, γεγονός που βοηθά στην προστασία ευαίσθητων πληροφοριών, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών και διαπιστευτήρια σύνδεσης, από την υποκλοπή τρίτων.

Συνιστάται όλες οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, να διαθέτουν πιστοποιητικό SSL εγκατεστημένο στην ιστοσελίδα τους.

Πώς να αποκτήσετε αυτό το πιστοποιητικό κρυπτογράφησης SSL;

Μπορείτε να αγοράσετε ένα πιστοποιητικό SSL από μια αξιόπιστη Αρχή έκδοσης πιστοποιητικών (CA), όπως η Symantec, η GlobalSign ή η Comodo.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστοποιητικό κρυπτογράφησης SSL από την Let’s Encrypt το οποίο παρέχετε δωρεάν.

Αφού αποκτήσετε το πιστοποιητικό σας, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε στον διακομιστή (web hosting) της ιστοσελίδας σας.

Τύποι πιστοποιητικών κρυπτογράφησης SSL

1.Τα πιστοποιητικά SSL που έχουν επικυρωθεί σε τομέα είναι ο πιο βασικός τύπος πιστοποιητικού. Συνήθως είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος στην απόκτηση.

Με ένα πιστοποιητικό DV, η αρχή έκδοσης θα επαληθεύσει μόνο ότι σας ανήκει το όνομα τομέα (domain) σας.


2.Τα πιστοποιητικά SSL που έχουν επικυρωθεί από τον οργανισμό προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τα πιστοποιητικά DV, καθώς η αρχή έκδοσης θα επαληθεύσει επίσης την ταυτότητα του οργανισμού σας. Αυτή η διαδικασία συνήθως διαρκεί λίγο περισσότερο από το DV, αλλά παρέχει στους επισκέπτες σας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον ιστότοπό σας.


3.Τα πιστοποιητικά SSL εκτεταμένης επικύρωσης προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και είναι συνήθως διαθέσιμα μόνο για μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Με ένα πιστοποιητικό EV, η αρχή έκδοσης θα επαληθεύσει την ταυτότητα του οργανισμού σας, καθώς και την ιδιοκτησία του τομέα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και μερικές εβδομάδες, αλλά παρέχει στους επισκέπτες σας το υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης στον ιστότοπό σας.

Πώς μπορεί ένα πιστοποιητικό κρυπτογράφησης SSL να ωφελήσει την επιχείρησή σας;

Ενισχύει την κατάταξη του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης:

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι ασφαλής και προσβάσιμη σε όλους. Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης θα προτιμούν ιστοσελίδες που διαθέτουν πιστοποιητικά SSL έναντι αυτών που δεν διαθέτουν.

Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές ιστοσελίδες θεωρούνται πιο αξιόπιστοι και ασφαλείς, γεγονός που συμβάλλει στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και καλύτερης κατάταξης σε όλες τις μηχανές αναζήτησης.

Ως επιχείρηση, θέλετε να παρέχετε πάντα την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και ένα πιστοποιητικό SSL είναι ένας τρόπος για να δείξετε τη δέσμευσή σας στην ασφάλεια και την ικανοποίηση των πελατών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *